У Вінницькій області завершено розслідування нещасного випадку з тяжким наслідком. Комісія зі спеціального розслідування управління Держпраці дослідила трагічний випадок у ДП “Козятинський райагроліс” на території Махаринецької сільської ради.

Нещасний випадок визнаний таким, що пов’язаний з виробництвом. Нагадаємо, 13 серпня під час зачистки лісосіки від порубаних решток, 57 річний лісник, не зважаючи на зрізаний і завислий неподалік ясен, почав розкряжовувати приземлене дерево. Завислий ясен упав і одна з гілок травмувала лісника.

Людину забрали до лікарні, медики діагностували закриту тупу травма живота, позачеревний розрив сечового міхура, множинні переломи кісток тазу.

Комісією зі спеціального розслідування встановлено, що причинами настання нещасного випадку стали: недостатній контроль з боку посадових осіб підприємства за виконанням лісосічних робіт через відсутність у штаті майстра; не укомплектування бригади помічником вальника (лісоруб виконував роботи одноосібно); невиконання вимог інструкцій з охорони праці – не здійснено у першу чергу звалювання завислого дерева; прийняття рішення щодо вибору місця заготівлі дров без погодження з керівництвом.

Як повідомив Знай.ua харкiвськi чиновники прогорiли на мерзеннiй схемi, рубали мiльйони.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua писав, що вінницькі лісники похвалилися машиною за мільйон, скандал на всю область.

Також Знай.ua повідомляв, що вінницького лісника "покарали" дерева.