З 1 червня 2024 року в Україні запроваджено єдиний тариф на електроенергію для побутових споживачів – 4,32 грн за кіловат-годину. Це нововведення скасувало різницю в оплаті для тих, хто споживає менше або більше 100 кВт-год на місяць, що викликало чимало запитань серед українців.

Компанія YASNO, один з провідних постачальників електроенергії, пояснила, що відтепер усі побутові споживачі сплачуватимуть однакову ціну – 4,32 грн за кожен кіловат-годину незалежно від обсягу споживання. Тобто споживачі, які використовують більше електроенергії, більше не матимуть додаткових тарифних обмежень або пільг, як це було раніше.

Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Проте, є виняток для абонентів, які використовують електроенергію для опалення. У період опалювального сезону для тих, хто споживає до 2000 кВт-год на місяць, діятиме знижений тариф – 2,64 грн за кіловат-годину. Це нововведення є важливим для тих, хто покладається на електричне опалення в холодний сезон.

Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко попередив про можливі проблеми з електропостачанням у найближчі місяці. Він зазначив, що вже з жовтня очікується зростання споживання електроенергії, і це може призвести до обмежень у виробництві електроенергії. Наразі попит у пікові години перевищує генераційні можливості України на 2,4 ГВт-год, що частково компенсується за рахунок імпорту.

Популярні новини зараз

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ

Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Коваленко також звернув увагу на нерівномірні обмеження по регіонах, пояснивши, що це пов'язано з технічним станом інфраструктури, а не наданням преференцій окремим областям. Він закликав громадян серйозно підготуватися до зими, наголошуючи, що енергетики цілодобово працюють над відновленням енергосистеми.

Нагадаємо, що дадуть гроші на опалення: хто зможе грітися за півціни

Раніше ми розповідали, що субсидію отримаєте, навіть якщо маєте борги за комуналку: українцям розповіли, як залишитись за допомогою

Також, рахунки за воду зростуть: кому чекати нових тарифів і коли