У Вінниці в неділю, 12 січня, буде хмарно. Дощу або снігу не очікується, повідомили на сайті Sinoptik.

За інформацією синоптиків, температура повітря 12 січня у Вінниці затримається на позначці в 0-1 градус нижче нуля.

Незвично теплим 12 січня у Вінниці було в 1991 році, термометр тоді показав 9,6 градусів тепла. А незвично холодною – у 1950 році до 31,8 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 12 січня, Укргідрометцентр

У православних святцях 12 січня – день, коли згадують святу Анісію. Прийнято було в цей день готувати страви з свинячих шлунків, а також різати гусей. Нутрощі забитої худоби використовували для передбачення того, який далі буде зима: гладка і рівна селезінка обіцяла сувору погоду. Якщо в середині печінки спостерігалося потовщення, то морози почнуться ближче до другої половині зими. Широкий кінець печінки ближче до очеревині – попереду мінлива погода, з відлигами і морозами.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Вважалося, що цього дня зимова погода повинна встановитися остаточно. 12 січня – своєрідний екватор зими, природа потроху повертала на весну.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.