У Вінниці в неділю, 5 січня, очікується дощова і снігова погода. Ввечері снігопад тільки посилиться, буде хмарно і похмуро. Про це розповіли на погодному сайті Sinoptik.

Як очікується, температура повітря 5 січня у Вінниці досягне 1 градуса вище нуля вдень, а вночі опуститься до позначки в 1 градус нижче нуля.

Найтеплішим 5 січня у Вінниці було у 1959 році, коли на вулиці встановилося 8 градусів тепла. Надзвичайно холодним – у 1947 році, до 25 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 5 січня, Укргідрометцентр

У православних традиціях в цей день, 5 січня, шанували пам'ять святих Феодула і Саторнина. У цей день починали готуватися до святкування Різдва: кутю готували заздалегідь, а будинок ретельно мили і прибирали.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Якщо у цей день дули сильні вітри, то говорили, що до осені слід чекати багатого врожаю. По тому, якою була погода у цей день, помічали, яким буде весь майбутній листопад.

Крім того, якщо весь пісний період перед Різдвом був ясним і зоряним, то і пшениці буде багато. Сніг і морози обіцяли спекотне, щедре літо і теплу осінь. Якщо в цей період висіли над землею тумани, то й літо буде таким же туманним і дощовим, а урожай вимокне в полях.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.