На Вінниччині в будинку військових досі не ввімкнули опалення, через величенну заборгованість.

Про це повідомляє інформаційний портал "Vlasno.info".

Мешканцям будинку на вулиці Жовтнева, 2 у місті Гайсин Вінницької області досі не включили опалення. Все через те, що вони заборгували величезну суму тепловикам, а на передодні мешканцям цього будинку ще й світло вимкнули тож вони не мали змоги грітися навіть електричними приладами. До того ж, по словах мешканців у будинку ще й ліфт не працює.

Фото надані місцевими мешканцями, samooborona-netishyn

"У нас не будинок, а якась суцільна проблема. Ліфт ніколи не працював. Ми живемо на шостому поверсі, і мені з дитиною і коляскою підніматись дуже важко", - розповідає місцева мешканка Ірина Вітюк.

Раніше мешканці залишали візочки у спеціальній кімнаті на першому поверсі. Але одного разу ту кімнату пограбували невідомі. Винесли візочки та велосипеди.

Але наразі людей найбільше хвилює відсутність опалення. Вони створили ініціативну групу для того, щоб вирішити цю проблему. Люди вже готові навіть дорогу перекривати, якщо їх залишать без тепла.

Фото надані місцевими мешканцями, samooborona-netishyn


"Нам закидають, що ми багато заборгували. Але не платять роками одиниці, а страждають усі. Це ж будинок військових. У багатьох чоловіки служать в зоні АТО/ООС. А нас просто кидають напризволяще", - наголошує мешканка будинку Наталія Горобець.

На початок опалювального сезону борг за тепло сягав 360 тисяч. Самі такі цифри озвучив директор "Вінницяоблтеплоенерго" Валерій Довбанюк.

" Я просто не маю права вмикати опалення, коли є такий величезний борг. Інакше на мене після перевірки можуть відкрити кримінальне провадження. Згідно із положеннями Господарського кодексу, керівнику можуть пред'явити звинувачення, що допустив ситуацію, коли виникла така заборгованість, - говорить він.

Директор "Вінницяоблтеплоенерго" розповів, що міська влада пообіцяла погасити частину суми боргу, якщо іншу частину зберуть мешканув, але грошей так ніхто і не дав. За словами міського голови Гайсина Анатолія Гука, міськрада не має права погашати борги населення

" За якою статтею ми проведемо ці гроші через сесію міськради? Ні, так не можна. Люди заборгували, то й мають платити. Загалом, проблему можна вирішити, якщо поставити у квартири індивідуальне опалення", - розповів міський голова.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Показати ще

Нагадаємо, раніше ціни на газ зростуть вже в листопаді: на скільки збільшаться платіжки за комуналку в опалювальний сезон.

Також Знай.uа писав, що в Одесі включили опалення, але пощастило не усім: кому доведеться тремтіти під холодними батареями.

Портал Знай.uа повідомляв як передати показання лічильників: секрети економії і корисні сервіси.