Вінниця отримала перемогу у міжнародному конкурсі від ЮНІСЕФ, як місто дружнє до дітей. Як ми повідомляли, у першому турі Вінниця увійшла у першу двадцятку цього престижного конкурсу. Заявки на участь подавали понад 220 міст із 36 країн світу.

На своїй сторінці у фейбук, Сергій Моргунов повідомив, що "Бюджет шкільних проєктів" вінницьких школярів, приніс Вінниці престижну міжнародну премію "Child Friendly Cities Inspire Awards". Міський голова також зазначив, що цей проєкт визнали найкращим прикладом залучення дітей до міського врядування. Серед конкурентів у категорії "Участь дітей та молоді у житті міста" у фіналі конкурсу були міста з Німеччини, Хорватії, Угорщини та В’єтнаму.

Відомо також, що Вінниця розділила перше місце із Хошиміном з В'єтнаму.

"Ця нагорода, в першу чергу, належить нашій молоді, і надалі вона має надихати юних вінничан бути такими ж активними, креативними та небайдужими до своєї рідної школи та міста в цілому. Адже ідея "Бюджету шкільних проектів" якраз у тому, щоб підтримати ініціативність самих дітей. На 11 найцікавіших дитячих проектів, які виграли конкурс, ми спрямували з бюджету 1 мільйон гривень", – зазначив Сергій Моргунов.

За даними Знай.ua, у Вінниці закладуть "капсулу часу".

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Як передавав Знай.ua, "Дуб Гаврило" став візитівкою Вінниці.

Крім того, Знай.ua писав про те, що "Орел і Решка" показали Вінницю у всій красі.