У Вінниці з 16 до 19 жовтня працює традиційна виставка "Осінній сад", яка розташовується у "Експоцентрі". Як і зазвичай, вінничанам пропонують купувати саджанці кущів, дерев та різноманітних квітів. Нині на торговій виставці переважають екзотичні дерева, серед яких інжир, маракуйя, ананаси, лимони, апельсини і гранати, ківі, нектарини і багато іншого.

Серед цього різномаїття знайшлося місце і для бананів. Вінницький фермер, Олександр Шевчук має цілі теплиці екзотики в Широкій Греблі. Він здивував цього року великою банановою пальмою з банчою (плодами). Урожай довелося відрізати, щоб рослина вмістилася у автомобіль.

Олександр Шевчук розповів, як виростити в домашніх умовах справжнісінькі африканські банани:

"У домашніх умовах пальма починає плодоносити на 3-4 рік. Якщо є умови, то краще тримати в лоджії, на балконі. Грунт обов'язково має бути закритим, тому що південна красуня вінницьких морозів не витримує."

За словами Олександра, щоб дерево приносило, потрібно вчасно вносити добрива. Банча дозріває від 4 до 7 місяців. У домашніх умовах на одній пальмі можу бути від 50 до 250 бананів. Іноді в теплиці доходить і до 800 штук.

Популярні новини зараз

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

За даними Знай.ua, дієтологи склали шпаргалку для тих, що худнуть

Як передавав Знай.ua, одеський ринок зустрів копів заточками і арматурою, все вирішили фатальні секунди: в гірших традиціях 90-их

Крім того, Знай.ua писав про те, що львів'ян годують фруктами за ціною лобстерів: доведеться забути про вітаміни.