У Тиманівці пройшов фестиваль - заманливо для туристів, а іншими словами, та це ж справжній скарб, адже тут старовинна архітектура, музеї та незабутній фольклор.

Тульчинська громада доброзичлива до туризму, та має шалений туристичний потенціал. Щороку у Тульчині проходить оперний фестиваль open-air, який збирає сотні тисяч гостей. Не залишаються осторонь і старостинські округи ОТГ. Села із багатовіковою історією та традиціями.

Тиманівка відома своєю унікальною кашею, рецепт якої налічує 400 років, відтак і фестиваль присвятили знаменитій тиманівській, як її тут називають, "засипаній" каші. На фольклорно-туристичне свято зібрались жителі усіх сіл Тульчинської ОТГ, і назва фесту зацікавлює "Диво з горнятка".

Серед великої кількості локацій – світлиці , що презентували села старостинських округів Тульчинської ОТГ – Ганнопіль, Одаї, Суворівське, Дранка, Білоусівка, Тиманівка. Учасники продемонстрували всі туристичні і гастрономічні принади своїх сіл – почастували і варениками, яких ганнопільські майстрині наліпили аж вісім видів, і дерунами із села Дранка, і незрівняною маковою випічкою та поділились рецептами старовинних страв.

Диво-каша, у честь якої відбувалося дійство, готується на чистій джерельній воді із квашеною капустою, пшоном та шкварками.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, дізнайтеся історію свята Хелловін, який макіяж вибрати і які існують ворожіння.

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що в Івано-Франківську, 17 жовтня пройде фестиваль страв приготованих за рецептами відомого кулінара Євгена Клопотенка.

Сайт Знай.ua оприлюднив інформацію про те, що вінничан нагодували на фестивалі подільських страв.