Лелеки не рідкісне явище на Вінниччині, проте чорні за кольором птахи занесені до Червоної книги України. Лелеки мешкають переважно біля лісових озер чи лісових боліт. Проте цього разу птах прилетів до оселі родини з Літина що на Вінниччині. Місцева мешканка Віта Марчук розповідає для 33 kanal:

"Бідолаха з перебитим крилом у пошуках людської допомоги і розуміння, в неймовірному розпачі й сумі прибився до людської оселі, де паслися свійські птахи. Відчуваючи доброту господарів двору й теплий прийом всіх жителів оселі, залишився у них мешкати. Саме цей вид птахів потрібно оберігати, адже їх налічується всього чотириста пар по всій Україні."

За словами вінничанки, птах цілими днями терпеливо стояв біля порогу оселі, наче в проханні допомоги. Це здивувало господарів, адже зазвичай цей вид птахів селиться далеко від людських осель.

Проте, за інформацією літинчанки, ситуація трохи прояснилась, коли до турботливих господарів приїхав власник розважально-ресторанного комплексу і забрав рідкісного птаха зі словами: "Він мій".

За даними Знай.ua, Чорнобиль "ожив" за десятиліття після вибуху: у зоні відчуження почали коїтися дивні речі.

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Показати ще

Як передавав Знай.ua, чоловіку вдалося зафіксувати "полювання" рідкісного чорного лелеки на одному з водоймищ.

Крім того, Знай.ua писав про те, що в плавнях, лісопосадках, деколи і прямо біля доріг на Херсонщині часто можна побачити птахів, які раніше навіть важко було спіймати в дикій природі.