Історичний вестерн показали у Вінниці до Дня Захисника, це був прем'єрний показ "Таємної операції". Фільм був знятий на фоні відомих у місті будівель. Показ відбувся у рамках четвертого Всеукраїнського фестивалю військово-історичної реконструкції "Вінниця – Столиця УНР". Режисер кінострічки Валерій Шалига розповів, що це справжній український вестерн про добу Перших визвольних змагань.

Кульмінаційний сюжет фільму – замах на очільника Директорії Симона Петлюру. У фільмі, розповідається не лише про події революції, там і кохання, і дружба, шпигунські елементи. Насичена кінострічка, основна сюжетна лінія якої побудована на любові та патріотизмі. Головних героїв зіграли київські актори.

Щодо зйомок історично-пригодницького фільму, то вони проходили у середмісті Вінниці, де збереглися локації початку ХХ століття: готель "Савой", приміщення легендарної "Білої зали" Вінницької міської думи, будинок Боруха Львовича, садиба капітана Четкова та інші будівлі. В основу сюжету покладено історію кохання на тлі шпигунських ігор української та більшовицької контррозвідок під час державної зустрічі очільників України та Польщі у Вінниці 17 травня 1920 року, повідомляє портал Vinnytsia Press Point.

За даними Знай.ua, у Вінниці винайшли "машину часу": у минуле - на сто років.

Як передавав Знай.ua, Львів готується до Дня захисника України, розмах вражає.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Крім того, Знай.ua писав про те, що Запоріжжя кличе українців на грандіозний козацький фестиваль "Покрова на Хортиці"