Близько сотні активістів у Вінниці вийшли до майдану героїв Небесної Сотні вчора ввечері. Вони висловлюють свій протест проти формули Штайнмаєра, яку вважають актом капітуляції України у війні з Росією. Ще від вчорашнього ранку розпочалася безстрокова акція у центрі Вінниці.

Під час мітингу, у форматі "вільний мікрофон", вінничани та переселенці з Донбасу, висловлювали свій біль та занепокоєння долею країни. За словами небайдужих мешканців міста, нинішня влада здійснила капітуляцію, а також висловлювали звинувачення вищого керівництва держави у приховуванні суспільно важливої інформації щодо теми війни Росії проти України.

Врешті учасники акції протесту вирішили записати відозву до українців:

"Ми- не мовчазне стадо, якому можна "впарити" рускій мір під соусом "просто перестать стрєлять". Ми хочемо миру внаслідок перемоги, а не за сценарієм Кремля."

У відео вінничани нагадали українцям про те, чого вартувала війна на Сході України, скільки воїнів віддали життя за Україну.

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Акція протесту продовжиться сьогодні о 19:00 у Вінниці, а група вінничан приєднається до протестів у столиці. Відомо, що 6 жовтня на Майдані Незалежності збирається зібратися багатотисячне Віче за аналогією протестів 2013-2014 років. Вчора акції протесту проти підписання Україною "формули Штайнмаєра" одночасно відбулися у Києві, Харкові, Львові, Кривому Розі та Маріуполі.

Як уже писав Знай.ua, Київ "замайданив": протестувальники ставлять перші намети.

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що в Євросоюзі позитивно оцінили узгодження "формули Штайнмаєра", яке відбулося у Мінську.

Портал Знай.ua повідомляв, що до Верховної Ради стягнули силовиків, розлючені українці готові йти на штурм.