У Вінниці на Майдані Небесної Сотні сьогодні 2 жовтня розпочалася безстрокова акція протесту під назвою "Проти капітуляції України".

Після підписання так званої формули Штайнмаєра – на мітинги вийшли в Києві, Львові, Харкові, Запоріжжі та Маріуполі.

Студентка Дана Дайчук, представниця громадської організації "Справа громад", яка анонсувала акцію через соцмережі, заявила:

"Ми не бачимо, взагалі, що підписала українська делегація. У нас немає жодної інформації про те, куди ми йдемо. Що буде з нашими військовими, які зараз нас боронять на Сході. Немає жодної інформації від офіційних джерел щодо того, що відбулось. Ми дізнались про підписання так званої угоди “Штайнмаєра” з російських ЗМІ, що дуже дивно. Потім президент дає якесь дивне інтерв`ю, де нібито каже, що все буде нормально, що війська будуть відведені, і що проведуться вибори на окупованих територіях."

На акцію протесту зібралося не багато людей, проте активісти закликають приєднуватись громадські організації, політиків, та пересічних вінничан.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

"Ми будемо стояти сьогодні цілий день, тому що ми хочемо привернути увагу вінничан. Сказати, що країну зараз просто здають."

За інформацією Знай.ua, протестувальники оточили парламент і висунули вимоги.

На сайті Знай.ua писали, що сотні харків'ян сказали "ні" формулі Штайнмайера.

Крім того, Знай.ua писав про те, що у Гонконзі протестувальники запозичили українські гасла "Слава Україні! Героям Слава!".