Сьогодні, 27 вересня рятувальники прийшли з перевіркою до двох готелів: "Франція" та "Вінниця", які розташовані у середмісті.

Начальник відділення запобігання надзвичайним ситуаціям Андрій Коваль розповів, що перевірку готелів почали відповідно до Розпорядження Прем’єр-міністра України, яке ухвалили після трагічних подій в Одесі.

Головне управління ДСНС України у Вінницькій області план перевірок склала ще в серпні, де мають перевірити 172 об'єкти, які зареєстровані на території області.

Перевірка почалася з готелю "Франція". Спочатку почали перевіряти наявність вогнегасників, наявність аварійних виходів, пожежних сигналізацій та систему сповіщення.

Перше, що помітив Андрій Коваль - аварійні двері замкнено і ключ знаходиться у адміністратора, хоча так не повинно бути через, те що коли в людини паніка вона може не зорієнтуватись і не взяти ключ.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

Директор готелю "Франція" Дмитро Муляр в своє виправдання розповів, що щоденно у готелі може перебувати від 70 до 100 осіб і перед поселенням їх ознайомлюють із правилами безпеки, та у кожному номері є план евакуації. Працівники кожні пів року проходять спеціальні курси.

Загалом перевірка пройшла позитивно, Андрій Коваль був задоволений побаченим.

Наступним перевірили "Вінницю". Готель не новий та має більше номерів. Вже з перших хвилин перевірки виявили не закріплений килим, який становить загрозу при пожежі. Загалом під час перевірки виявили, що є вогнегасники, план евакуації, проблема з виходами, але їх будуть змінювати по можливості.

Загалом уже 10 готелів Вінниці перевірили та планують перевірити ще 17 готелів. За результатами інспекцій ще не довелося закрити жодного готелю чи виписати штраф.

Нагадаємо,Термінова евакуація: у Запоріжжі замінували недобудований аеропорт, кому нічим зайнятися
Як повідомляв раніше Знай.ua, майже 5 зірок: біля вокзалу у Львові збудують готель

Також Знай.ua писав про те, що революція або тотальний контроль: Рада заборонила накладений платіж в Україні